top of page

Doelgroep

Iedereen met klachten ter hoogte van het bewegingsstelsel, huid- en/of nagel kan terecht bij een podoloog.
Buiten het behandelen van een klacht, kan je bij een podoloog ook terecht voor een screening en advies. 

Specifiek kunnen personen met diabetes en systeemaandoeningen bij ons terecht voor een aangepaste voetverzorging.

Kinderen

Voor de leeftijd van 6 jaar kunnen we vaak vaststellen dat abnormaalheden (zoals een eendenstap, x- of o- benen) in de verdere ontwikkeling van een kind ‘uitgroeien’.
De ideale leeftijd om een kind te screenen is vanaf de leeftijd van 6jaar. In deze ontwikkelingsfase is er nog voldoende kraakbeen aanwezig en zijn de groeischijven nog niet gesloten. Dit zijn gunstige waarden om de stand van de voeten en het stappatroon permanent corrigeren.

 
Wanneer er klachten en/of  afwijkingen thv het stappatroon te zien zijn,  kan er zooltherapie worden opgestart. De functionele zool kan door middel van zijn aangebrachte correctie de bewegingen op een gecontroleerde manier begeleiden. 
Hierbij gaat het dikwijls over het afremmen van bewegingen die te veel aanwezig zijn en het activeren en stimuleren van bewegingen die te weinig of helemaal niet aanwezig zijn. 
Een goede schoen is dan ook niet weg te denken bij kindervoeten. 
 
Door hun sterke groei komen kinderen best op regelmatige basis terug voor een controle.

​Veel voorkomende klachten bij kinderen zijn: 

 • Pijn aan hielen na belasting

 • Pijn onder de knie en de kuit na belasting

 • Pijn in de heup na belasting

 • Gaan en lopen met voetjes naar binnen of buiten

 • Geen pijn maar, platvoetjes, afwijkend stappatroon of snelle slijtage schoenen ( “naast schoenen lopen”)

 • Ziekte van Sever, Ziekte van Osgood Schlatter, Ziekte van Perthes Leg Calves, intoeïng, outtoeïng,…

Race voor kinderen
Couple Running

Sporters 

Als podoloog helpen we graag de actievelingen onder ons. Het gaat van een topsporter tot de recreatievering die zijn niveau hoger wil brengen. Bewegen hoort bij een gezonde levensstijl maar hierbij moeten we wel letten op de gevaren van blessures.
Een bewegingsanalyse kan zowel acute als chronische problemen oplossen. Ook bij twijfel over de juiste schoenkeuze kan u bij ons terecht. 

Veel voorkomende klachten bij sporters zijn:
 

 • Pijn aan de hiel

 • Pijn aan het gewricht van de grote teen

 • Pijn aan binnen- en/of buitenenkel, herhaaldelijk omslaan van enkels

 • Hielspoor, fasciitis plantaris, Hallux limitis, Hallux rigidus, sesamoïditis, metarsalgiën, Mortonse neuralgie, stressfractuur, tarsal tunnel syndroom, intrapment ,Haglund exostose, sinus tarsi problemen, …

 • Pijn aan achilles pees en kuiten

 • Pijn aan het scheenbeen

 • Tendinitis Achilles pees, Shin splints, periostitis, stress fractuur, jumpers knie, patella femoraal probleem, ITBS= Iliotibiale band frictiesyndroom, bursitis, patellapees problemen, kruisbanden, menisci, coxartrose…

Reumapatiënten

Reuma is een chronische aandoening waarbij ontstekingsprocessen in de gewrichten  ervoor kunnen zorgen dat een gewricht beschadigd en veranderd van stand.
Hierdoor kan de drukverdeling veranderen en pijnlijke huid- en nagelproblematieken teweeg brengen. Tevens kan het ook ongemakken veroorzaken t.h.v. het bewegingsstelsel. Om het comfort te optimaliseren is een goede screening en schoenadvies is hierbij noodzakelijk.

PP7_2014_Achtergrond-reuma.jpg
diabetes.jpg
diabetes.jpg

Diabetespatiënten 

Als diabetespatiënt is de kans groot dat je te maken krijgt met specifieke voetproblemen. Hierbij is een aangepaste voetverzorging zeker van tel. Om voetproblemen te analyseren en een behandelplan op te stellen kan je zeker terecht bij een podoloog.
Diabetespatiënten kunnen mits een voorschrift van de huisarts of endocrinoloog genieten van een 2 jaarlijkse terugbetaling bij een podoloog.

bottom of page